Louise Vennegaard

Ophold ved Dr. Jaume Masia 

Mit ophold hos dr. Jaume Masia blev arrangeret i forlængelse af 5th Barcelona Meeting on Perforator Flaps, en utrolig spændende og inspirerende konference omhandlende brystrekonstruktion. Primær fokus var perforantlapper, både frie og stilkede, men også symmetriskabende operationer og kosmetiske indgreb blev gennemgået.

Efterfølgende fulgte jeg dr. Masia på Hospital de Sant Pau og på privat klinikken lidt udenfor Barcelona, Clinica Planas. Hospital de Sant Pau er i sig selv en turistattraktion. Bygningerne er utroligt smukke og ligger med udsigt til Gaudis kendte kirke La Sagrada Familia, som endnu er under konstruktion, men det er en helt anden historie. Der var mange tilskuere til operationerne, specielt var der flere læger fra Columbia på klinisk ophold og på Clinica Planas var der et par italienske læger, da det åbenbart er vanskeligt at få klinisk erfaring i Italien.

Clinica Planas er Spaniens største plastikkirurgiske klinik med 7 speciallæger i plastikkirurgi. Klinikken er netop ved at udvide med en hel sektion kun til brystrekonstruktion, men allerede nu foretages en del DIEP lapper her.

Jeg var med til en SIEA lap, en DIEP, et par mindre indgreb med lapkorrektioner m.m, et par indgreb med lipofilling og to modsidige mastopeksi/reduktioner. Man blev utroligt vel modtaget på operationsgangen, og jeg deltog aktivt i operationerne med det samme inklusive som assistance under mikroskop. Mit primære formål var egentlig at lære af deres erfaringer med præoperativ MR-angiografi, og jeg fik lejlighed til at mødes med den røntgenlæge, som dr. Masia arbejder sammen med.

Dr. Masia er en festlig person, også når han opererer. Han har selv sin Ipod og højttalere med, som han ikke kan undvære, og der spilles HØJ musik, når han opererer. Hans personale er også vældigt imødekommende, og man har indtryk af, at de virkelig hygger sig sammen. Snakken går i hvert fald livligt under operationerne.